Otthoni edzés – gyakorlatok I. - Fit

Fit tippek

Otthoni edzés – gyakorlatok I.

Mielőtt nekikezdesz az otthoni edzésnek, nagyon fontos, hogy bemelegítsd a tested! 5-6 perc már eléggé átmozgatja az izmaid ahhoz, hogy elkerült az esetleges sérüléseket, így érdemes fej, váll és karkörzéssel, néhány kör lábmozgatással és karlengetéssel indítanod!

Karok
Nem célunk az izmos bicepsz, de nyáron nagyon szép tud lenni egy tónusos női kar. Az egyik legjobb gyakorlat a hátsó fekvőtámasz, ami fantasztikusan formálja a tricepszedet. A gyakorlat a következő: helyezkedj el ülő helyzetbe, a lábak legyenek majdnem telitalpon. A matrac szélességénél egy picit keskenyebben támaszd magad mögé a karokat, a kéz ujjai a popsid felé néznek. A könyökök ne menjenek ki oldalra, engedd lassan magad szinte teljesen le a talajig, majd onnan vissza, figyelve, hogy a hát egyenes maradjon. Ebből 3×12 sorozatot végezz.

Mellizom
Jó ha tudod, hogy a rendszeres mellizom-gyakorlatok végzésével nagyon sokat javíthatsz a kebleid állagán. Ehhez az egyik leghatékonyabb gyakorlat a női fekvőtámasz: térdelj a talajra, a karokkal támaszkodj a matrac két végénél. Minél mélyebbre viszed a testsúlyt, annál nehezebb a gyakorlat. Lassan kezdd behajlítani a karokat, engedd le a mellkasodat a talaj felé, majd told vissza a testedet. Végezd el 3×15 alkalommal a gyakorlatot.

Derék
Formás karcsú derék, ez minden nő álma! Az egyik leghatékonyabb gyakorlathoz egy sportboltban kapható egyszerű, párszáz forintos gumilabdára lesz szükséged. Tedd be a két boka közé, majd feküldj oldaltfekvésbe. Az alul lévő karral nyújtózkodj a talajon, a fenti karral enyhén támaszkodj meg a mellkas előtt, hogy a törzs ne essen be előre. Húzd be a hasadat, billentsd picit magad alá a popsidat, szorítsd össze a labdát, és lassan emeld el a páros lábadat a talajtól. Végezz 30 apró emelést oldalanként, lendület nélkül.