Diétás tippek, hogy mindig formában légy! I. - Fit

Fit tippek

Diétás tippek, hogy mindig formában légy! I.

Következzen néhány okos tipp arra, hogyan csökkentsük a szénhidrát és zsiradék bevitelt az étkezéseink során! Apró lépések ugyan, de ha megfogadod őket, az eredmény hamar meglátszik a mérőszalagon!

Csökkentsük a zsiradékot!
Felejtsd el a bő olajban történő sütést! A tapadásmentes teflonedények, wok edények, sütőzacskók mind-mind kiváló dolgok arra, hogy kevesebb zsiradékkal, de ugyanolyan szaftosan kisüljenek és megpuhuljanak. Ne öntsd az olajat ész nélkül bele az edénybe, használj helyette olajszórót, ami csupán párszáz forintba kerül, mégis rengeteg kalóriát meg tudsz vele spórolni, ha csupán néhányat spriccelsz az edénybe!

Sütéshez használhatsz szilikon formát, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell kivajazni, a nélkül is könnyedén kiszedhetőek belőle a sütemények!

 

Édesítő, édesít Ő!
Manapság már számos alternatíva létezik a cukor helyett az édesítésre. A legváltozatosabb formában, árban és minőségben vannak nulla kalóriás édesítőszerek, amik közül ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően válogathatunk. Akik viszolyognak a mű dolgoktól, azoknak kiváló választás lehet a stevia, amely egy természetes, növényi alapú édesítőszer!

 

Liszt helyett jöhet a zab!
Az aprószemű zabpehely már önmagában is használható, de aki homogénebb textúrára vágyik, nyugodtan megdarálhatja aprítóban, így a liszthez közeli állagot kap. Ha egy kis édességre vágyunk, palacsintának, muffinnak, piskótának is kiváló alapanyag, de akár főzelékek sűrítésére is használhatjuk. Ízre és állagra szinte észre sem vehető a különbség, így könnyen kivonhatjuk a forgalomból vele a lisztet.

A zabkorpa szintén hasonlóan működik, kissé gríz állagú, így akár tejbegrízt is készíthetünk belőle, egy sokkal egészségesebb verzióban. Javasolt mindkét terméket felesben használni, így gyakorlatilag teljesen kiiktathatjuk étrendünkből a fehér lisztet.