Morzsasüti Fit módra
Egy szuper morzsasüti receptet hoztunk kicsiknek, nagyoknak, Fit módra! 🙂
Hozzávalók a morzsához:
5 dkg makadámdió
8 dkg vaj + a formához
5 dkg barna nádcukor
10 dkg liszt
4 dkg nagy szemű zabpehely
3 szelet tördelt sárgabarackos Fit Fruit szelet
Hozzávalók a töltelékhez:
3 dkg kandírozott gyömbér
60 dkg sárgabarack vagy 2 kis doboz sárgabarackbefőtt
Elkészítés:
A morzsához a makadámdiót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd miután kihűlt, durvára aprítjuk. A vajat felkockázzuk, és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, a durávra tördelt Fit Fruit szeletet és a diót. Kézzel morzsalékosra dolgozzuk, és a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
A töltelékhez a gyömbért apróra kockázzuk. A megmosott friss gyümölcsöt leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk, a befőttet jól lecsepegtetjük. A fél barackokat összeforgatjuk a gyömbérrel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben kivajazunk egy 2 l-es (29 x 19 cm-es) tepsit vagy sütőtálat. Elrendezzük benne a barackot, megszórjuk a tésztamorzsával, és alulról a második sínen sütjük kb. 25 percig.