Karamellás Szelet
Édesítsd meg a hét közepét! ❤️ Így garantáltan jobban telnek majd a hétköznapok! Íme, a karamellás szelet receptje:
Hozzávalók:
15 dkg Fit Reggeli Ropogós müzli eperrel
10 dkg vaj
10 dkg cukor
A krémhez
40 dkg sűrített tej
12.5 dkg vaj
2 ek méz
A tetejére
20 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj
2 ek tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön, 30 perc alatt készre sütjük. A lapot félretesszük hűlni. A karamellkrém hozzávalóit egy edényben összekeverjük, és először erős tűzön, míg fel nem forr, majd lassú tűzön 20-30 percig főzzük, míg a karamell megvastagszik, de világos színű marad. A krémet a meghűlt tészta tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe pihenni. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük a vajjal és a tejjel, majd egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön, 30 perc alatt készre sütjük. A lapot félretesszük hűlni. A karamellkrém hozzávalóit egy edényben összekeverjük, és először erős tűzön, míg fel nem forr, majd lassú tűzön 20-30 percig főzzük, míg a karamell megvastagszik, de világos színű marad. A krémet a meghűlt tészta tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe pihenni. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük a vajjal és a tejjel, majd egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük.