Karamellás Rizskása
Feldobnád kedvenc Fit Reggeli Rizskásádat? 😏 Adunk hozzá egy édes tippet! 😉
Hozzávalók:
150 g kristálycukor
200 ml habtejszín
50 g vaj (sótlan)
1 ek. víz
1 kk. só
Elkészítés:
A kristálycukrot egy alaposan megtisztított edényben elkezdjük melegíteni. Karamellizálás közben nem szabad keverni, legfeljebb néha megrázogatni, különben összeállnak a kristályok, és nem olvadnak fel újra. Ha a cukor szép sötétbarna, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, a sót, majd visszatesszük a tűzre. Ha a vaj elolvadt, ismét levesszük a tűzről, és jöhet bele a tejszín. Ha ezzel is simára kevertük, visszatesszük a tűzre még pár percig.
A kristálycukrot egy alaposan megtisztított edényben elkezdjük melegíteni. Karamellizálás közben nem szabad keverni, legfeljebb néha megrázogatni, különben összeállnak a kristályok, és nem olvadnak fel újra. Ha a cukor szép sötétbarna, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, a sót, majd visszatesszük a tűzre. Ha a vaj elolvadt, ismét levesszük a tűzről, és jöhet bele a tejszín. Ha ezzel is simára kevertük, visszatesszük a tűzre még pár percig.