Fahéjas-Almás Zabkalács
Megmutatjuk az új kedvenc reggelidet azokra a napokra, amikor kicsit több időd van készülni. 😉Íme, a fahéjas-almás zabkalács:
Hozzávalók:
Fit Reggeli Zabkása almával és fahéjjal
70 g teljes kiőrlésű liszt
280 g almapüré
2 tojás
1 dl olvasztott vaj
1/2 dl tej
5 tk cukor
1.5 tk sütőpor
3/4 tk őrölt fahéj
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 mk só
1/4 tk őrölt szerecsendió
fél bögre tört dió
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd vajazz ki egy sütőformát! Egy nagyobb tálban keverd el a tojásokat az almaszósszal, a vajjal és a tejjel! Egy másik tálban pedig keverd össze a Fit Reggeli Zabkása port, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót és a szegfűszeget! Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat! Öntsd az egészet a formába, szórd a tetejére a diót, és finoman nyomkodd rá az ujjaddal! Süsd 50-60 percig, amíg szépen megbarnul a teteje, és kész is a finomság, amit akár önmagában desszertként, akár reggeliként is fogyaszthatsz!
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd vajazz ki egy sütőformát! Egy nagyobb tálban keverd el a tojásokat az almaszósszal, a vajjal és a tejjel! Egy másik tálban pedig keverd össze a Fit Reggeli Zabkása port, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót és a szegfűszeget! Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat! Öntsd az egészet a formába, szórd a tetejére a diót, és finoman nyomkodd rá az ujjaddal! Süsd 50-60 percig, amíg szépen megbarnul a teteje, és kész is a finomság, amit akár önmagában desszertként, akár reggeliként is fogyaszthatsz!