Almás-Fahéjas Zabkása Keksz
Dobd fel a reggeli zabkását, és készíts belőle isteni finom desszertet! 😍
Hozzávalók:
1 cs Fit Reggeli Zabkása almával és fahéjjal
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
14 dkg apró szemű zabpehely
14 dkg vaj
14 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál tej
2 evőkanál méz
3 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral és a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat, majd összedolgozzuk, és a tejjel fellazítjuk. A tésztából kb. dió méretű adagokat csípünk le, és a tenyerünkben kekszformára kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ízlés szerin ízesíthetjük olvasztott csokoládéval és szárított almadarabokkal.
A vajat a kétféle cukorral és a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat, majd összedolgozzuk, és a tejjel fellazítjuk. A tésztából kb. dió méretű adagokat csípünk le, és a tenyerünkben kekszformára kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ízlés szerin ízesíthetjük olvasztott csokoládéval és szárított almadarabokkal.