Áfonyás Muffin Egy Kis Extrával
Fit Reggeli zabkásával pedig ismét egészséges nasit varázsolhatsz az asztalra. 😉
Hozzávalók:
20 dkg áfonya
2 csomag Fit reggeli zabkása
2 db tojás
4 dl tej
1 db alma
nádcukor
fahéj
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük egy lábosban, és hozzádjuk a nádcukrot, a fahéjat és Fit Reggeli zabkását. Puhára főzzük, majd a megpucolt, kockára vágott almát is hozzákeverjük, és további pár percig főzzük együtt.
A tojásokat felverjük egy tálban, belekeverjük a zabpelyhes masszát, majd a hőálló tálakba helyezett áfonyaágyra halmozzuk. Előmelegített sütőben 185 fokon 15 percig sütjük.
Közben a maradék megmosott áfonyát egy botmixerrel pépesítjük. Tálalás előtt a megsült masszára öntjük, néhány friss áfonya bogyóval díszítjük, így kínáljuk.