Otthoni edzés – kellékek okosan - Fit

Fit tippek

Otthoni edzés – kellékek okosan

Az otthoni edzés bárki számára bármikor elérhető, és alig igényel eszközt. Ha mégis szükségünk lenne néhány kellékre az otthoni tornához, nem kell feltétlenül sportszerboltba rohannunk, szinte mindent amire szükségünk lehet meg találhatunk otthon, csupán egy kis leleményesség kell hozzá!
A következő tippjeinkkel egy komplett edzőtermed lehet otthonodban:

Súlyzók – tölts meg két üres műanyag palackot vízzel, és máris kész a kézi súlyzó. Minél nagyobb palackot használsz, értelemszerűen annál nehezebb súlyokat kapsz. Ráaádsul most már vannak olyan formatervezett ásványzives palackok is, amelyek formája pont kézre áll, így igazán ergonomikus súlyokat kaphatunk.

Matrac/fitnesz szőnyeg – Ha nincs otthon speciális fitnesz szőnyeged, tökéletesen megteszi a kempingezéshez használt polifoam matrac is. Ha nem találsz otthon ilyet, az is elég ha egy régi plédet félbe hajtasz és azon végzed a gyakorlatokat. A lényeg, hogy ne közvetlenül a földön tornázz, mert a kemény talajon kényelmetlenek lehetnek a gyakorlatok

Bútorok – Egy egyszerű étkezőszékkel rengeteg féle gyakorlatot végezhetsz, kezdve a kitörésektől egészen a láblengetésekig. De ugyanígy jó szolgálatot tud tenni egy nagyobb szekrény vagy egy ágy, amibe ha fekve beakasztod a lábad, remek támaszt ad a felülésekhez.

Irány a gyerekszoba! – Nem is hinnénk, mennyi remek fitnesz eszközt rejthet a gyerekszoba! Bátran használjuk kicsink hullahopp karikáját, hiszen remek derékformáló eszköz, ráadásul az játékos mozgás visszarepíthet minket saját gyerekkorunkba is! Az ugráló kötél pedig igazi zsírgyilkos, már napi 10 perc használatával bomba formába tudjuk hozni magunkat!