Otthoni edzés - jó ha betartod! - Fit

Fit tippek

Otthoni edzés – jó ha betartod!

Az otthoni edzésnek rengeteg előnye van, de nem árt néhány szabályt betartani, hogy az otthon végzett rendszeres testmozgás valóban eredményes legyen!

Fontos az időzítés
Az edzés legyen a napi rutin része, hiszen csak így válhat szokásoddá, és így hoz igazi eredményt. Ehhez jó, ha minden nap ugyanabban az időpontban edzel, mert így sokkal könnyebb kialakítani a szokást, és a köré szervezni a többi teendőt!

Összpontosíts a célra!
Abban az időben, amikor edzel, valóban csak azzal foglalkozz! Attól, hogy otthon sportolsz, ne engedd, hogy elcsábulj a tévének, a párodnak vagy a többi otthoni feladatnak. Hajlamosabbak vagyunk otthon engedékenyebben állni a mozgáshoz és idő előtt abbahagyni, de ha kijelölsz magadnak egy adott időtartamot, könnyebben tudod teljesíteni mintha csak úgy nekikezdenél és addig csinálnád amíg kedved tartja.

Megfelelő ismeretek
Rengeteg oldalon találsz pontos leírásokat az egyes gyakorlatokról, amit érdemes alaposan átolvasni és betartani! Eredményt csak akkor érsz el, ha az előírásoknak megfelelően edzel, nem csak úgy ímmel-ámmal!

Eszközök
A fitnesz eszközök nem oldják meg helyetted az edzést, de segíthetnek elérni céljaidat. Azonban mielőtt bevásárolsz belőlük, érdemes otthon körbe nézni, mi az, amit az edzések során használni tudsz és nem kell feleslegesen megvásárolnod!

Motiváció
Talán a legfontosabb része az edzésnek a motiváció. Tűzz ki egy célt magad elé, és csak apránként lépkedj felé! Ne várd egyik napról a másikra a csodát, mert az edzés nem erről szól! Figyeld meg a kis változásokat magadon, és értékeld azokat, így tudod megőrizni hosszú távon is a motivációdat!