Fit tippek kicsiknek - Fit

Fit tippek

Fit tippek kicsiknek

Vannak olyan gyerekek, akikbe egyszerűen képtelenség beimádkozni az ételt, annak ellenére, hogy amikor már megkóstolták, ízlik nekik. Néhány tippet adunk arra, hogyan lehet egészségesebben tálalni a kicsiknek, hogy örömmel falatozzanak.

Mese a tányéron
A kicsik imádják, ha mese- vagy állatfigurákat varázsolunk eléjük az asztalra. Kis kreativitással az uborkából lehet kígyó, a reszelt sajtból aranyhaj, a paprikából kisegér.

Csalni ér!
Ha a kicsink nem rajong a zöldségekért, bújtassuk őket új köntösbe! A répafasírt vagy sütőtök püré garantáltan a kedvencük lesz, ha nem mondjuk el nekik, hogy valójában nem klasszikus fasírtot vagy pürét esznek.

Kicsit a kicsiknek
A gyerekek nagyon szeretik a kicsi, falatnyi adagokat. Minimozzarella, apróra vágott gyümölcsök, répakockák vagy zellercsíkok, a lényeg hogy pici kiszerelésben érkezzenek.

Gyümölcsöt mindenhez
Az édes gyümölcsöket a legtöbb gyerek szereti. Készítsünk gyümölcsleveseket, szószokat, vagy akár süssük együtt gyümölcsökkel a husit, így tudjuk növelni a vitamin és rostbevitelüket.

A pizza egészségesen
Nincs olyan gyerek, amely ne szeretné a pizzát. Készítsük a tésztáját zablisztből, feltételnek pedig válasszunk csupa egészséges hozzávalót, sok zöldséggel.

Együtt főzni jó!
Jobban esik az étel a kicsiknek is, ha tudják, hogy az étel az ő kezük munkáját (is) dicséri. Vonjuk be őket a főzésbe, kérjünk segítséget a tálaláshoz, terítéshez is, sőt, már a menü megtervezésében is kikérhetjük a véleményüket, így biztosan nem állnak elő azzal a kifogással, hogy „én ezt nem szeretem” vagy „most nem kívánom”.