Egészséges kezdet, egészséges folytatás - Fit

Fit tippek

Egészséges kezdet, egészséges folytatás

Azt már sokan tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen ezzel indítjuk be a szervezetünket, ami később a nap során a reggeli energialökettel fog tovább működni.

Nem mindegy tehát, hogy mikor, és mivel indítjuk a napot! Míg egykoron divat volt a hatalmas bőséges reggeli, addig az orvostudomány felfedezte, hogy a kalóriában és zsírban gazdag reggeli étkezés elnehezítheti a gyomrot, ami kihatással lehet teljesítményünkre. Az ember ilyenkor kap egy erős reggeli löketet, ami azonban egy óra múlva már inkább teher, hiszen a gyomor leterheltsége elveszi az energiát a többi szervtől.

Érdemes a reggelt olyan lassan felszívódó szénhidrátokkal indítani, mint amilyen a zab vagy a hajdina, így az energia és vércukor szintünk nem ugrik meg drasztikusan, az egész délelőttöt megfelelő lendülettel tudjuk folytatni, hiszen folyamatos a szervezet energiaellátása. Az egészséges gabonák fogyasztása mellett fontos a vitaminok pótlása, így mindenképp fogyasszunk valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, fehérjeszükségletünket pedig sovány tejtermékekkel elégíthetjük ki.

Ennek tükrében tehát egy tál zabkása friss gyümölccsel tökéletes reggeli napindító lehet, hiszen minden olyan fontos nyomelemet és vitamint tartalmaz, ami egy lendületes nap indításához szükséges.